Architecture./Binocular Villa

  • Modern design

  • Environmental solutions for energy reduction

The Binocular Villa is a two part modern home located in Alassio, Liguria. It is placed on the side of a hill and from its unique position presents the homeowner with extraordinary sea views.

Designed to maximize the view across every room, the house is divided in two main sections: the largest, a multifunctional two story common area and studio, the smaller section a private villa and spa for the owner. 

The two buildings are linked by an aquatic corridor which features an infinity pool set on top of the glazed roof . This section of the house is designed to reduce the energy consumption of heat between the villa and external environment and is enhanced by the reflective light of the swimming pool.

Every room has direct access to the garden and there is a gym built on ground level open to the garden.