Architecture./ErmenegildoZegna

Idea&Associates for Emegenegildo Zegna – Mall of the Emirates shop has design the front shop window and managed the installation. The brief from the client was to have a luxurious entrance made of natural stone and glass. Another request from the client was to not to have visible joints on the 2 main windows.

The solution we have proposed is a stainless steel structure with tubular connection to the stone panels. To reduce the overall weights the stone has been assembled on sandwich aluminum panels, a solution that doesn’t compromise the overall feeling of materiality.
The big window glasses are 3.4m x 4.5m and they weights 1200 kg each. The facade is finished with metal blades fixed with an invisible mechanical fixation that has been designed to be invisible at naked eye. The result is an elegant shop entrance.